Jacco's boot

<- vorige volgende ->

Binnenwerk
Binnenwerk

Zwaardkast

De laatste tijd ben ik vooral met het binnenwerk bezig geweest. Ik heb een voor en achterplecht(je) gemaakt, de doft en de zwaardkast. Over het roer heb ik getwijfeld maar uiteindelijk toch een traditioneel roer gekozen. Het roerbeslag moet ik nog bestellen dus op de foto hangt het roer aan een touwtje. Als je goed kijkt zie je ook de breasthook (krophout?) en verder is het berghout goed te zien.

Roer
Roer

 

Boegoog
Boegoog

Ik twijfel nog over een oplossing voor een oog aan de boeg. Op de foto is een ideetje te zien waar ik nog over aan het denken ben.

Zwaardkast
Zwaardkast

Het blijft toch eng om zomaar een gleuf te zagen in je nieuwe boot. Maar dit is zeker iets dat ik een keer wil hebben gedaan voor ik aan de echte boot begin.

Gleuf in de bodem
Gleuf in de bodem

Zwaard
Zwaard

Spookschaaf
Spookschaaf

Ik heb een nieuwe aanwinst een spookschaaf en die heb ik meteen uitgeprobeerd op een roeiriem/spaan in aanbouw. Ik denk dat het een riem wordt met een gewone roeidol. (het verschil schijnt te zijn dat een spaan niet om zijn as kan draaien en dus niet en in de vaanstand kan worden gedraaid). Het blad is van 6mm multiplex en de 'steel' van twee verlijmde vuren latjes met bij de greep een verdikking voor de balans maar vooral voor de ouderwetse uitstraling.

Roeiriem
Roeiriem

Bemanning
Bemanning

De toekomstige bemanning heeft het schip geinspecteerd :)

Bemanning
Bemanning

<- vorige volgende ->