Jacco's boot

<- vorige volgende ->

maststeun
maststeun

bankjes

Sinds de laatste keer dat ik heb gepost is er heel wat gebeurd. De zwaardkast is inmiddels geplaatst en ik heb ook een maststeun gemaakt. Omdat de mast niet verstaagd wordt heb ik een verstelbare maststeun gemaakt. Met vulplaatjes kan ik bepalen hoever de mast achterover helt. Voor en achterdek heb ik verstevigd met verstijvings ribben en het voordek heeft een extra vertikaal steunje gekregen.

bankjes
bankjes

Na wat wikken en wegen heb ik de bankjes gemaakt zoals op de foto. Het zwaard steekt nu door de doft en de zijbankjes zijn gelijk met de doft. Ik wilde de roeidoft eerst voor of achter de zwaardkast zetten. Maar dan kwamen de roeidollen verder naar voor of achter. Op zich is dat niet erg maar door de aanzienlijke zeeg zouden dan de riemen zolang worden dat ze niet meer in de kuip passen en dat wil ik voorkomen. De dollen komen nu op het laagste punt en de riemen worden 2m70 (ca 9 voet).

plamuur
plamuur

De plamuur heb ik zelf gemengd met epoxy en glasparels. Glasparels zijn heel klein en in een bus zien ze eruit als completa melkpoeder. Het werkt heel prettig en deze plamuur is veel minder hard dan epoxy met katoen, houtmeel of carbosil. Omdat het voordek uit 2 delen is moest het even glad gemaakt worden.

grondverf
grondverf

Inmiddels is het binnenwerk zover klaar dat er een laagje verf overheen kan. Na het eerste laagje bleek dat alle randjes en de structuur van het glasband pijnlijk goed zichtbaar worden. Waarschijnlijk plamuur ik de aan de binnenkant de ergste randjes nog weg.

Inmiddels is de voortgang wat vertraagd vanwege problemen bij Ifabrica. Per 19-06-2015 gaan de poorten dicht. Gelukkig heb ik een plekje kunnen vinden bij Rhebergen Multihull Yachts. Ik hoop daar mijn bootje nog voor Sail Amsterdam af te kunnen maken.

<- vorige volgende ->