Jacco's boot

<- vorige volgende ->

schraag
schraag

Op zijn kop

Inmiddels ligt mijn bootje bij Rhebergen in de loods en kan ik weer aan de slag. Het moment komt naderbij dat de boot op zijn kop moet en daar voor heb ik een schraag nodig die ca 1m70 breed is. Die zijn niet makkelijk te krijgen dus heb ik snel wat in elkaar gedraaid.

geverfd
geverfd

Voordat de boot ondersteboven gaat nog snel even de binnenkant geschilderd. En dan kan ie op z'n kop. Ik was alleen en zag er een beetje tegenop maar het bootje is zo licht dat het heel makkelijk ging.

buitesteven
buitesteven

Als eerste heb ik de buitensteven gemonteerd, die had ik al eerder gelamineerd van 6mm okoume. Daarna moesten alle naden en gaatjes dicht worden gemaakt. Na het dichten en schuren van de naden heb ik ze allemaal nog een keer geplamuurd met epoxy en glasparels. Met plamuren en schuren kun je eindeloos doorgaan maar ik ben misschien iets te snel tevreden geweest. Het resultaat is meer Den Helder dan st. Tropez. Maar omdat ik niet weet hoe de boot zich zal gedragen in het water wil ik er ook weer niet te veel werk van maken.

skeg
skeg

Het was nu de beurt aan de skeg opgebouwd uit 2 laagjes 10mm okoume en als altijd met epoxy op z'n plaats gezet. Als laatste nog een eiken bescherm strip geplaatst en de uitstekende zwaardkast afgezaagd.

<- vorige volgende ->