Jacco's boot

<- vorige volgende ->

Dolboord bevestigd
Dolboord bevestigd

dolboord

Het plaatsen en lijmen van het dolboord ging redelijk goed. Het is wel onhandig als je alleen bent vooral het binnenboord was lastig maar het was te doen. De schuine liplas kreeg ik niet goed op elkaar dus heb ik maar meteen de "dolsteun" erop gelijmd.

Rampspoed
Rampspoed

Toen ik een paar dagen later terugkwam had de epoxy gefaald. Dat was de eerste keer dat dat gebeurde. Alle epoxy leek in het eikenhout verdwenen te zijn. Bij de 2e keer lijmen heb ik alles eerst in de epoxy gezet en daarna alles nog een keer met flink verdikte epoxy ingesmeerd.

Deuvels
Deuvels

Eikehout is zo taai dat schroeven heel makkelijk afbreken dus heb ik 8mm deuvels gebruikt die ik met verdikte epoxy heb vastgezet.

Zijbankje
Zijbankje

Inmiddels heb ik ook 3 spantjes/banksteuntjes per kant gefreesd en geplaatst. Omdat het bankje nogal gebogen is heb ik de banksteuntjes verbonden met 3 stroken 6mm okoume die met epoxy zijn verlijmt.

Zwaardkast
Zwaardkast

Ik ben ook begonnen met het zwaard. Dat wordt een NACA012 van 300mm breed en 1m lang. Omdat ik de roeidollen op het laagste punt van de zeeg wil hebben komt het zwaard door de roeidoft. Daarom krijgt het zwaard geen handgreep maar 2 oren zodat ik op het zwaard kan zitten.

Zwaard
Zwaard

Het zwaard zelf heb ik gefreesd uit 2 stroken underlayment. Het vacuum van de freestafel werkt niet zo goed bij zulke smalle stroken, daarom heb ik er 40 minuten per strook bovenop gestaan. Het resultaat is redelijk en als er eenmaal een laagje glasweefsel op zit is het een mooi vleugelprofiel.

<- vorige volgende ->